Lyckas med festen

Funderar du på att slå på stort nästa fest? Kanske det ska firas rejält och du tänker dig att du ska anlita en trubadur eller ett live band? Det kan då vara smart att även satsa på en scen och scenbelysning. Det går utmärkt att hyra scen och scenbelysning. Sen var det ju det där med resten av festen. Du bör skicka ut inbjudan till den och det i god tid. Se även till att ha ett datum satt för de inbjudna att senast svara om de kommer eller inte. Fundera på var festen ska hållas. Inne eller ute? Är det sommar så går det ju utmärkt att ha festen ute. Ska den vara inne är det bra att se till att ha en bra lokal för ändamålet. 

Anledning till fest

Din fest bör planeras utifrån anledningen till att den hålls. Är det så att du fyller år, eller att det är annat som ska firas? Sätt även en budget, vad du har råd att lägga samt om du ska bjuda på mat och dryck eller om gästerna ska ta med själva eller lägga en slant för det du har att servera. 

Välj vilka du ska bjuda, det är inte fel att blanda folk som du umgås med. Det kan göra en intressant mix på festen. 

Sedan är det så klart inte ett måste att göra en superstor fest om du inte vill eller kan. Det kan räcka med en liten fest hemma hos dig själv med ibland. 

14 Sep 2020