Vet du om dessa ovanliga och roliga fakta om musik?

Musik har alltid varit en del av mänskligheten. Att lyssna på musik eller sjunga är en passion för många. Det är därför musik har så många genrer. Vissa människor kan inte ens utföra sina aktiviteter utan musik. Oavsett om det är mat, shopping eller gym, utan musik har vissa människor svårt att utföra sina dagliga uppgifter. Det ger människor motivationen att utföra en uppgift. I västvärlden är musikterapi ett av de mest effektiva instrumenten för att kanalisera din energi och dina känslor för att uppnå perfektion i aktivitet och minska ångest och depression.

Här är några ovanliga fakta om musik.

Fender kunde inte spela gitarr

När du hör namnet, Fender, känner du direkt igen honom som grundaren av gitarren. Men, tänk om jag säger att instrumentets grundare, Leo Fender, faktiskt aldrig spelade instrumentet? Han lärde sig inte ens spela gitarr. Fender började sin karriär med att reparera fonografer, radioapparater och annan elektronik. På 1940-talet började Fender tillverka gitarrer som en annan typ av instrument. Senare på 1950-talet lanserade de den första massproducerade elgitarren.

Musik synkroniseras med dina hjärtslag

Experter säger att musik är direkt kopplad till aktiviteterna i de olika delarna av vår kropp, särskilt det kardiovaskulära systemet. I forskning fann man tidigare att hjärtan reagerar olika på olika slag och tempo av musik. Dessutom reagerar hjärncellerna också snabbt på musik. Den visar också hur ett förvrängt musikstycke kan öka hjärtslag och öka blodtrycket.

Eminem - Rap God

En hitlåt av Eminem har världsrekordet för att ha flest ord i en låt. Låten, 'Rap God', rymmer 1560 ord i låten. Och han sjöng dem i en genomsnittlig takt på 4,28 ord varje sekund. Låten släpptes år 2013, i oktober månad. Det tillhörde albumet Marshal Matters.

Världens äldsta låt

Hurrian Hymn No.6 anses vara världens äldsta sång. Den sjöngs för mer än 3400 år sedan. Låten sägs vara ett rim av en uråldrig gudinna Nikkai. Den komponerades på 1300-talet. Låtarna av sången upptäcktes i lertavlor. Den grävdes ut på 1950-talet.

14 Jan 2023